top of page
IMG_3580.JPG

Openbaar Kunstkabinet

In mijn atelier

De foto's tonen de eerste versie van het Openbaar Kunstkabinet. Deze was te bezichtigen, maar vooral te beschilderen in het Baudelopark tijdens de Gentse Feesten. Momenteel is er een mobiele versie in de maak. Twee karren worden omgebouwd tot mobiele kunstateliers.

Waarom mobiele kunstateliers?

Waarom niet? Kunst is verwondering, en verwondering het begin van wijsheid. Wijsheid in verdraagzaamheid, Creatieve mensen zijn bovendien zelfbewuster, meer ontspannen, vreedzamer en positiever. Omdat ze weten dat er altijd wel een oplossing te bedenken is, voelen ze zich veiliger, en ze komen tot betere prestaties. Daar vaart de hele wereld wel bij.

Veel mensen komen niet bij hun creativiteit, omdat ze al hun energie besteden aan de dagelijkse beslommeringen of aan de dromen en plannen van anderen. Zo raak je ‘jezelf’ al snel een beetje kwijt. Op het moment dat je dat beseft en je je los weet te maken van andermans verwachtingen en je eigen patronen, ben je beter in staat je eigen grenzen, dromen en doelen onder woorden te brengen.

Ruimte scheppen voor creativiteit maakt dat je flexibeler wordt en dat je neiging om je naar de grillen van anderen te richten, afneemt. Je zult een groter gevoel van autonomie ervaren en meer mogelijkheden zien. Naarmate je leert je eigen kracht te herkennen, voeden en beschermen, zul je steeds verder boven je onzekerheid en frustraties uit groeien. Je zelfvertrouwen zal toenemen en je zult de confrontatie met je helden, dromen, wensen, angsten en overwinningen aandurven. Die ervaring zal je afwisselend opwinden, boos, bang, blij en hoopvol maken. Authentieke gevoelens, die je jezelf mag toestaan. Het maakt je een vrijer en gelukkiger mens.

Onbevangen als een kind

Van nature is iedereen creatief, maar door opvoeding, omstandigheden en onderwijs neemt dit vermogen vaak snel af. Kennis ‘stampen’ en regels volgen zet vooral onze rationele linkerhersenhelft aan het werk. Bovendien zijn onze hersenen gemakzuchtig; ze volgen het liefst de gebaande paden en patronen. Kinderen maken alles voor het eerst mee en zijn nog ongeremd nieuwsgierig. Kinderen die voor het eerst naar school gaan, stellen meer dan zestig vragen per dag. Wanneer we met pensioen gaan, stellen we er nog maar zes. Volwassenen bedenken gemiddeld drie tot zes alternatieven voor een probleem; een kind bedenkt er wel tien keer zoveel.Daarnaast bevraagt ze zich de waarde van creativiteit in de maatschappij, haar zoektocht leidde onder andere naar het oprichten van het Openbaar Kunstkabinet. Een plaats die kansen creëert voor anderen om hun creativiteit - in de brede zin van het woord - grenzeloos en oordeelloos te laten exploreren op een interactieve manier. 

 

 

 

Het openbaar kunstkabinet biedt een structuur aan waar mensen op voortbouwen. Uiteindelijk wordt het een ontmoetingsplek, een smeltkroes van mensen. 

Het zal een onverwachte plaats worden voor een kunstverzameling.

 

De activiteiten zijn uiteenlopend in het openbaar kunstkabinet. Het voornaamste: de bezoekers zijn de makers. Van daaruit groeien organisch optredens, tentoonstellingen,...

Klik       om contact op te nemen.

  • Facebook Social Icon
125789165_103923388210877_84302255070194

FORMULES

TEAMBUILDINS

FESTIVALS

ONDERWIJS

FEESTJES

IN MIJN ATELIER

bottom of page